Atelier Nicole

Zentangle


Wat is Zentangle?

De Zentangle Methode is een meditatieve, ontspannen en leuke manier om mooie beelden te creëren door het tekenen van gestructureerde patronen. Vrijwel iedereen kan het leren. Het enige wat je nodig hebt is papier, pen en potlood. De methode is ontwikkeld door Maria Thomas en Rick Roberts. Lees meer op www.Zentangle.com .

Door het herhalen van vooraf gedefinieerde patronen ontstaan onverwachte kunstwerkjes die je nooit van te voren had kunnen bedenken. Er ontstaat vanzelf focus in het hier en nu. Dit noemen we 'meditatie'. Dat kan een veelheid aan bijwerkingen met zich meebrengen:

  • het werkt ontspannend
  • je krijgt meer zelfvertrouwen
  • je wordt creatiever
  • het verbeterd de oog/handcoördinatie
  • het verbeterd de fijne motoriek
  • het verhoogt het concentratievermogen
  • en nog veel meer

    Maar het is vooral heel leuk om te doen.


collage

tekening Sonja

Lesavond 6 oktober 2017

Vrijdagavond 6 oktober is de allereerste les geweest in het spiksplinter nieuwe atelier in Haarlem Noord. Het is een prachtige en vooral gezellige ruimte geworden. Om half 8 was ik er helemaal klaar voor: de materialen lagen klaar, de theepot stond boven een kaarsje.

De groep bestond uit 4 personen. Allemaal hadden ze nog nooit 'getangled' en een paar hadden zelfs helemaal geen tekenervaring. Na afloop waren ze allen helemaal blij met wat ze hadden gemaakt.

Sonja: "Mijn tekening staat op een klein ezeltje in de kamer en ik kijk er steeds naar". (zie foto)

Zelf ging ik helemaal op in het moment en heb er helemaal niet aan gedacht om foto's te maken van iedereen aan het werk. Wat wel leuke plaatjes hadden geworden. Wel is er een foto gemaakt van de collage van het eindresultaat (zie foto).